• Het borgen van de organisatie en de voorwaarden voor uitvoering van de toeristische marketing binnen de Zeeuwse Merk Organisatie (ZMO).
  • Met gemeenten het beheer en onderhoud van het Routenetwerk Zeeland financieren en laten uitvoeren, incl. productontwikkeling voor wandelen en fietsen, zoals kwaliteitshandboek en vijfsterren fietsprovincie.
  • Onderzoeken welke toeristische mobiliteitsinitiatieven nodig zijn die bijdragen aan verduurzaming en goede bereikbaarheid van het aanbod in Zeeland.
  • Kennis en cofinanciering leveren voor initiatieven die bijdragen aan het (meer) jaarrond beleven van Zeeland op het gebied van natuur en cultuur/erfgoed, zoals Geopark en Staats-Spaanse Linies.

Kwaliteitsindicator en toelichting

G

De strategie en de samenwerking op de toeristische marketing is in 2024 betrokken in het proces voor de oprichting van de Merkorganisatie Zeeland en op deze manier is de samenhang geborgd.

  • In 2024 is begonnen met de uitvoering van het jaarplan voor het Zeeuwse Routenetwerk onder aanleiding van de aanjager Routenetwerk. Dit is gericht op het op orde brengen van de basis voor routestructuren en productontwikkeling. Er zijn onder andere meerjarige afspraken met gemeenten gemaakt over beheer en onderhoud en bewegwijzering. 
  • Voor de opgave met betrekking tot de toeristische mobiliteit heeft het Kenniscentrum Kusttoerisme de Kennisagenda 2022-2024 afgerond. Dit heeft onder andere inzicht opgeleverd in alle aanbieders van toeristisch recreatieve vervoersmiddelen in Zeeland, ook zijn de behoeften aan toeristische mobiliteit en de bestaande vervoersstromen in Zeeland in beeld gebracht. Onderzoeksresultaten voor toeristische mobiliteit zijn beschikbaar via de website van het Kenniscentrum Kusttoerisme. 
  • Impuls Zeeland en het Kenniscentrum kusttoerisme hebben inhoudelijk deelgenomen aan trajecten voor natuurbranding en Geopark.