Coronaproof naar het werk

Aan het woord: de ochtendploeg

Terug naar navigatie - Aan het woord: de ochtendploeg

Dat fietsen goed voor je is, hoef je de interieurverzorgsters uit Arnemuiden niet te vertellen. Zij springen op de fiets naar de Abdij om het provinciehuis schoon te maken. Zelfs op de vroege ochtend zo blijkt, om ervoor te zorgen dat alle ruimten weer spic en span zijn. 

Nu hygiëne op de werkplek nog belangrijker is geworden, reinigen de dames van Facilitair met militaire precisie ook in de ochtend en tussendoor de contactpunten. Geen enkele deurknop of lichtschakelaar blijft ongemoeid. “Naast onze normale werkzaamheden ontsmetten wij nu ook extra de deurklinken, sloten van het sanitair, lichtschakelaars, kranen, et cetera. In de kantoorruimten reinigen we de bureaus, armleuningen van bureaustoelen, het toetsenbord, de computermuis en vaste telefoons. Hoe we ons werk ervaren in deze nieuwe situatie? Het wordt een automatisme, je leert het jezelf aan. Het went heel snel.” Vooralsnog zijn de werktijden niet veranderd en het tussendoor schoonmaken is goed te doen omdat er op dit moment minder mensen op kantoor zijn.

Gedurende de dag zien zij minder personen op het werk, dus is het nog belangrijker om onderling in contact te blijven op een veilige manier. Daarom fietst een deel van onze interieurverzorgsters samen naar het werk. Hun voordeel? Ze wonen allemaal in Arnemuiden! Inmiddels kunnen we spreken van een traditie en een uitstekende combinatie. De dames zijn per slot van rekening een lichtend voorbeeld als het gaat om schoon en duurzaam reizen.

Onze negen interieurverzorgsters op het Abdijplein in Middelburg