Omschrijving (toelichting)

Als uitwerking van de in 2021 vastgestelde “verkenning Digitale Agenda” is een ‘uitvoeringsplan Digitale Agenda” voorzien. Waar in de “verkenning Digitale Agenda” de focus lag op het inzichtelijk maken van de te kiezen hoofdthema’s en de daarbinnen te agenderen onderwerpen, zal in de uitvoeringsagenda de focus liggen op de uitwerking daarvan. Daarbij zal het gewenste ambitieniveau, de rol en de betrokkenheid vanuit de provincie om daar invulling aan te geven centraal staan.
Tevens brengen we de samenhang met andere ontwikkelingen op het gebied van digitale transformatie, zoals de Interprovinciale Digitale Agenda, in beeld.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Met het opstellen en vaststellen van de het uitvoeringsprogramma Digitale agenda (UDA) is een vervolg gegeven aan de Verkenning. Doel van het UDA is met inzicht, focus en verbinding een bijdrage leveren aan versnelling van digitale transformatie ten bate van de Zeeuwse ambities. Met de geselecteerde projecten wordt focus aangebracht en worden projecten waar dat meerwaarde heeft, onderling verbonden. Bij de geselecteerde projecten is het ambitieniveau nog niet altijd voldoende beschreven en duidelijk. Omdat veel van de projecten eigen financiering hebben is het beschikbare budget voor de uitvoering van de Digitale Agenda in 2022 niet volledig besteed. In 2023 komen er projecten in uitvoering (Digital Twin, LoRaWan-Zeeland, sensoring)  die de digitale transformatie zichtbaar in versnelling brengen. Vanaf 2024 zijn structurele middelen nodig (175-250K per jaar) om deze ontwikkelingen een goede basis te geven. Genoemde projecten vormen de basis infrastructuur om data voor diverse maatschappelijke opgaven inzichtelijk te maken.